Valérie (32) uit Luik


Toen ik voor de tweede keer moest bevallen, wist ik erg goed waaraan ik me kon verwachten. Het ging echter veel vlotter en Alice kwam snel ter wereld. Ik herstelde goed en verbleef dan ook maar vier nachten in een éénpersoonskamer. De kosten van de bevalling liepen op tot € 4.916,32, waarvan ik zelf € 2.971,01 diende te betalen. Dankzij mijn DKV Hospi Flexi heb ik zelf slechts € 178,37 moeten betalen, waarvan € 150 persoonlijke bijdrage voor de éénpersoonskamer en € 28,37 voor niet-medische kosten.

Het verhaal van Valérie

We hebben al een dochtertje van 3, dus ik wist waaraan ik me kon verwachten bij mijn tweede bevalling. Maar alles ging veel vlotter dan voorzien en Alice kwam al snel ter wereld. Dankzij deze vlotte bevalling herstelde ik ook sneller dan de eerste keer en verbleef ik vier nachten in een éénpersoonskamer. Mijn dochtertje vond het zalig om op bezoek te komen bij haar kleine zus en we genoten met volle teugen van de privacy.

Maar een éénpersoonskamer heeft ook een prijskaartje en de kostprijs van mijn bevalling bedroeg € 4.916,32. Na tussenkomst van het ziekenfonds bleef er nog € 2.971,01 over voor onze eigen rekening. Dankzij mijn verzekering DKV Hospi Flexi hebben we uiteindelijk slechts € 178,37 moeten betalen, waarvan € 150 persoonlijke bijdrage voor de éénpersoonskamer en € 28,37 voor niet-medische kosten zoals de maaltijden voor mijn echtgenoot en de frisdrank voor mijn bezoekers.