Myriam (55) uit Aalst


Een paar maanden geleden viel het zware verdict: borstkanker. Mijn linkerborst moest volledig geamputeerd worden om de tumor te kunnen verwijderen. Toen ik voldoende hersteld was, koos ik voor een borstreconstructie met mijn eigen weefsel. Ik verbleef acht dagen in een éénpersoonskamer en samen met de kostprijs van de reconstructie liep de prijs van deze ingreep op tot € 20.698,26, waarvan € 13.342,49 ten laste van mezelf. Gelukkig kon ik rekenen op mijn verzekering DKV Hospi Premium en heb ik zelf niets moeten betalen.

Het verhaal van Myriam

Toen ik een paar maanden geleden te horen kreeg dat ik borstkanker had, was mijn eerste reactie: ik moet en zal genezen! Jammer genoeg werd er toen ook vastgesteld dat ze geen borstsparende operatie zouden kunnen uitvoeren en dat mijn volledige linkerborst zou moeten weggenomen worden om de tumor te verwijderen. Nadat ik voldoende hersteld was van de ingreep, koos ik voor een borstreconstructie met eigen weefsel.

Ik verbleef acht dagen in een éénpersoonskamer, zodat ik met niemand rekening hoefde te houden tijdens mijn herstel. Samen met de kosten voor de reconstructie liep de prijs van deze ingreep op tot € 20.698,26, waarvan € 13.342,49 ten laste blijft van mezelf na tussenkomst van het ziekenfonds. Maar ik kon rekenen op mijn verzekering DKV Hospi Premium en heb zelf niets moeten betalen. Ondertussen ben ik goed hersteld en zit ik weer vol positieve energie!