Bart (57) uit Zoersel


Ik sukkel sinds kort met een vernauwing van de kransslagaders en werd hiervoor behandeld. Ik verbleef drie nachten in een éénpersoonskamer, zodat ik rustig kon herstellen van mijn behandeling. Gelukkig heb ik een goede verzekering, anders zouden de kosten al snel oplopen. Zo’n ingreep kost al gauw € 9.680,45, waarvan het ziekenfonds € 6.726,49 terugbetaalt. Mijn persoonlijke aandeel in het restbedrag werd dankzij mijn verzekering DKV Hospi Flexi herleid tot amper € 150, als persoonlijke bijdrage voor een éénpersoonskamer.

Het verhaal van Bart

Coronary Artery Stenosis, dat is de officiële benaming van mijn aandoening. Simpel gezegd is dit een vernauwing van de kransslagaders. Mijn dokter heeft dit onlangs geconstateerd en een ingreep was onvermijdelijk.

Ik verbleef na de ingreep gedurende drie nachten in een éénpersoonskamer. Herstellen van zo’n ingreep deed ik liever in alle rust en stilte. Uiteindelijk bedroeg de rekening € 9.680,45, waarbij het ziekenfonds € 6.726,49 voor zich neemt. Mijn persoonlijke aandeel werd dankzij mijn verzekering DKV Hospi Flexi herleid tot amper € 150, de persoonlijke bijdrage voor een éénpersoonskamer.